top of page

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Ottrza.bg, която ще получите в месечен или няколко месечен пакет, ще ви предостави пощенски адрес в Турция. Минималните плащания, които ще правите за всяка пратка, ще бъдат използвани за плащане на митническите данъци и мита на вашите пратки. След като вашите пратки пристигнат в България, те ще бъдат изпратени с български карго/куриерски компании с наложен платеж/насрещно плащане.

 • Какво мога да поръчам от Турция?
  Можете да закупите за дома си всякакви продукти, от дрехи и облекло до електронни устройства. Можете да комбинирате поръчките си с поръчки на приятели, за да намалите разходите за доставка.
 • Как ще минат поръчките ми през митницата?
  Гаранционният депозит, който можете да платите в момента на вашата поръчка, ще бъде използван за плащането на тези данъци и такси. Нашият екип за обслужване на регистрирани членове ще се свърже с вас, ако данъците, които ще бъдат определени след транзакциите, са различни.
 • Как ще бъде ценообразуването?
  Вашата регистрация в Ottrza.bg, която ще получите в месечен или няколко месечен пакет, ще ви предостави пощенски адрес в Турция. Минималните плащания, които ще правите за всяка пратка, ще бъдат използвани за плащане на митническите данъци и мита на вашите пратки. След като вашите пратки пристигнат в България, те ще бъдат изпратени с български карго/куриерски компании с наложен платеж/насрещно плащане.
 • Колко време отнема доставката на поръчката?
  Вашите поръчки след пристигане на адреса ви в Турция, в рамките на 5 работни дни ще се доставят на адреса в България. На нашия сайт вие можете да проследите своята поръчка кога е тръгнала за Турция и кога ще ви бъде доставена.
 • За да комбинирам поръчката си с друга, мога ли да го задържа на адреса си в Турция?"
  Да. Ottrza.bg съхранява пратките на клиентите безплатно до 30 дни. За изчакване над 30 дни се начислява месечна такса от 6 лева за килограм. Съхранението на пратка не може да надвишава 30 дни.
 • Мога ли да намаля разходите за доставка на моите пратки?
  Преопаковаме вашите пратки с най-ниски разходи за доставка. Така че не плащате допълнителни транспортни разходи за ненужни големи опаковки. По този начин можем да комбинираме вашите продукти от различни опаковки, като същевременно спестяваме от разходите за доставка.
bottom of page